Med sand på skinnerne.

Nordic Re-Finance AB TMX 1024 med Vida træ med GT 49200 (Hjältevad-Nässjö C) mellem Bruzaholm og Hult. På grund af høj togvægt og at det næsten lige havde regnet, så skinnerne var glatte, havde TMX’eren meget svært ved at komme op ad bakken. Efter flere forsøg lykkedes det, og toget kunne fortsætte. – Optaget d. 13.06.2014

Vognene var læsset med behandlet træ fra det Svenske firma VIDA AB.

Fakta om Vida:
VIDA AB er sveriges største privatejede savværk. Koncernen rummer 900 ansatte fordelt på 17 fabrikker, køber i snit 3 millioner m3 træ årligt og omsætter for 3.5 mia SEK/årligt. Ca 85% af produktionen eksportereres til Europa, USA, Australien, Afrika samt Asian.

Produktionen omfatter bl.a. konstruktionstræ, emballering samt biobrændsel.

VIDA’s fabrikker er stratetisk placeret i forhold til skovejerne i Småland og Västra Götaland, hvor størstedelen af deres råmaterialer købes. Det er VIDA Forest som står for disse indkøb.

Comments are closed.